Vásárlás előtt

Kedves Leendő Golden Tulajdonosok!

Többen jelezték felém, hogy megjelent a Facebook-on több hirdetés, sőt már csoport is, amelyben 8 hetes „minőségi” kölyköket ígérnek.

Mielőtt kölyköt vennétek, kérdezzetek rá részletekre és a kölyök kifizetésekor és átvételekor ellenőrizzétek azokat! Mit és hogyan tudtok ellenőrizni?

Pár tanács:
– amennyiben hazai származási lapokat ígér egy tenyésztő, keressétek fel a hazai fajtagondozó egyesület egyikét! Magyarországon ez a Golden Retriever Kör vagy a Magyar Retriever és Vízikutya Egyesület lehet CSAK!!!!!

– amennyiben 3. országbeli (pl. szerb) származási lapokat ígérnek, ott már több probléma is van.
1. a harmadik országbeli törzskönyves kölyköknek abban az országban kell nevelkedniük, ahol felnőttek (pl. Szerbia)
2. a harmadik országbeli törzskönyves kölyök a magyar határt veszettség elleni oltás + 3 hét + titer vizsgálat eredmény után 3 hónappal, tehát 7 hónapos korában léphet át!!!! Ezen szabályok nem betartása TÖRVÉNYTELEN!!!

Kiskutya vásárlás előtt bármi gyanú vagy kérdés merül fel, keressetek minket a titkarsag.grk@gmail.com e-mail címen!

Többen jelezték már felénk, hogy átverték Őket, sőt jelezték a kiskutya halálát, jeleztek olyan tk-et ahol egy 15 éves halott kutya volt az anya, olyan kölyköt, akit Golden retrievernek adtak, de mire felnőtt már látszott, hogy köze nincs a fajtához, jeleztek olyan esetet, ahol 8 hetesen elhozták a kölyköt, de az ígért származási lap soha nem érkezett meg.

Egy tisztességes tenyésztőnek nincsenek titkai, a kölykök mellett ott van az anya kutya, tisztességes helyen tartja őket, a kölykök jól szocializáltak és barátságosak.

Figyeljetek oda! Gondolom mindenki szeretné, hogy négylábú társa akár 15 évet éljen, hogy barátságos, kedves és odaadó legyen! Nem mindegy honnan vásároljátok meg leendő társatok!

Ha kérdeztek, mi legjobb tudásunk szerint válaszolunk és segítünk – titkarsag.grk@gmail.com